Barackvirág leveles tésztából

  • 2013.08.19.
  • 8

Barackvirág leveles tésztábólEz a sütemény először a látványával fogott meg, majd a receptet elolvasva azért is megtetszett, mert kevés hozzávalóból gyorsan elkészíthető.Hozzávalók:1 csomag friss leveles tészta (275 grammos)1 őszibarack konzerv (820 grammos,felezett)25 gramm vajporcukor tálaláshozElkészítés:A leveles tésztát enyhén lisztezett deszkán kinyujtottam kb. 50x50 centis négyzetté.Középen félbevágtam, majd olvasztott vajjal megkentem az egyik felét, a másikat pedig ráborítottam.Elfordítottam és újra kinyújtottam.Három különböző méretű pohárral köröket szaggattam ki a tésztából. A legkisebb 7 centis kör lesz a virág alapja, a középső 9 centis, a legnagyobb 11 centis pedig a szirmokat adják.A nagy gáztepsimet kibéleltem sütőpapírral és ebben állítottam össze a barackvirágokat.Az eredeti recept szerint a legnagyobb kört tesszük alulra, majd a középső és utoljára a legkisebb következik, nekem azonban fordított sorrenddel könnyebben ment.A tepsibe tettem a legkisebb tésztakört. A következő kettőn nyolc vágást ejtettem úgy, hogy középen keresztezzék egymást. Ezek lesznek a szirmok kihajtva. A legkisebb körre ráhelyeztem a középsőt, majd a legnagyobbat úgy, hogy az előző bevágások középre essenek. Ezután kihajtottam a szirmokat. Utoljára mindegyik közepére elhelyeztem fél barackot.A készítés fázisaiKétszáz fokosra előmelegített sütőben alsó-felső lángon jó félóráig sütöttem. (Sütőfüggő!)Porcukorral megszórvaTálaláskor
meghintettem vaníliás porcukorral. Kellett rá, mivel a tészta nem volt édes.Finom, mutatós, gyorsan elkészíthető vendégváró süti lehet. Bár én most beteglátogatóba vittem.A receptért
Varga Gábornak
tartozom köszönettel. Bár én nem teljesen úgy csináltam ahogy Ő, a végeredmény szerintem hasonlít.Az általam készített adagból 6 darab sütemény lett, sütéskor ez éppen elfért a nagy gáztepsimben.Legközelebb már dupla adagnak is neki merek állni, sőt, lehet, hogy friss őszibarackkal is megpróbálom.