Zöld süti

  • 2013.06.08.
  • 1

Zöld sütiHozzávalók:3 tojás30 deka porcukor30 deka liszt25 deka Ráma margarin1 cs sütőpor2 deci tej2 üveg zöld mandulaaromaTetejére:10 deka csokoládé5 deka aprított mandulaA recept szerint mindent összekeverünk, közepesre előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, kihűlés után a tetejét leöntjük olvasztott csokival és megszórjuk tört mandulával.Én egy tálban összekevrtem a lisztet a sütőporral és 2 teáskanál matcha zöldtea porral, meg 1 evőkanálnyi csalánporral. (A szárított csalánt kávéőrlőn ledaráltam.)Másik edényben a margarint jól kikevertem a fele porcukorral, majd egyenként beledolgoztam a 3 tojássárgáját.Harmadik edényben felvertem a tojásfehérjéket kemény habbá a maradék porcukorral, majd a tojáshabot apránként a tojásos margarinkrémhez dolgoztam. Utoljára pedig
szintén többszörre belekevertem a sütőporos, a csalántól és a matchától zöldes színű lisztet.Mikor mindezzel megvoltam, rájöttem, hogy azért gyanúsan tömény a tésztám, mert kifelejtettem belőle a tejet, így azt most vegyítettem hozzá a masszához többszörre. Most kevertem bele a zöld mandula aromát is, de én csak 2 evőkanállal, mert nagyon világosnak találtam a massza színét.Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben alsó-felső lángon 1 óra hosszát sütöttem.
A tepsi mérete nálam 37x27 centis volt. Húsz percig nem tanácsos kinyitni a sütőajtót!Sütés után kihűtöttem, majd a felolvasztott csokival leöntöttem a tetejét, melyre rászórtam az elmetélt mandulát.Hűtőbe tettem, hogy könnyebben szeletelhető legyen.A receptet
Innen
hoztam, köszönet érte Törpirinek! Persze én egy klicsit másként csináltam, de így is nagyon jó lett. Az övék zöldebb színű, de én mindig igyekszem a természetes színezők használatára.Aki evett belőle, mindenkinek ízlett. Senki nem érzett semmiféle mellék ízt, tehát kis mennyiségű csalánnal nyugodtan lehet színezni, nem megy a minőség rovására. A zöldtea, csalán, esetleg más növényi anyagokkal sose lehet nagyon intenzív színt elérni, de legalább kevesebb ételfesték, vagy aroma kell bele.