Svéd citromtorta muffinformában

  • 2013.06.29.
  • 6

Svéd citromtorta muffinformábanHozzávalók:15 deka vaj15 deka nádcukor2 tojás10 deka liszt(fele sima, fele rétes)1 késhegynyi szódabikarbóna1 cirom leve és lereszelt héja1 teáskanál vaníliakivonat36 szem meggyA vajat felolvasztottam. A tojásokat a cukorral jó habosra kikevertem, beleadtam a citrom levét és héját, a vaníliakivonatot, utoljára pedig váltakozva az olvasztott vajat és a szódabikarbónás
lisztet, kis fokozaton keverve.Muffinformákba kanalaztam a masszát (12 -be), mindegyik tetejére ráejtettem 3 szem meggyet








(ezek sülés közben leültek a tésztába) és 160 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütöttem.Én
Linyahtól
hoztam a receptet, de
Lillánál
figyeltem fel a paleo változatára, amit egyszer szintén ki fogok próbálni. Köszönöm az említett hölgyeknek a receptet! Én minimális eltéréssel készítettem, ide azt írtam le, ahogy én csináltamA formákból kivéve megfordítva hűtöttem ki a muffinokatNagyon finom, kellemesen savanykás ízű lett a süteményem, bár legközelebb kicsit kevesebb cukor is elég lesz bele.Muffinpapírban kerültek asztalra