Négyszínű kevert süti

  • 2013.05.19.
  • 3

Négyszínű kevert sütiEzt a receptet Mártitól, a fodrásznőmtől kaptam és ideírom úgy, ahogy Ő lediktálta nekem.1.lap:5 púpozott kanál cukor5 púpozott kanál liszt5 púpozott kanál darált diómásfél deci tejföl1 egész tojás2.lap.ugyanaz mákkal3.lap:ugyanaz kakaóval, amit 2-3 kanál vízzel el kell keverniKrém:Fél liter tejben megfőzünk 4 púpozott kanál grízt kevés vaníliás cukorral.Külön edényben kikeverünk 25 deka szobahőmérsékletű vajat 20 deka porcukorral. Miután kihűlt a gríz, a kettőt összekeverjük.A krém felét a mákos lapra kenjük, erre jön a kakaós lap a többi krémmel, majd a diós lappal betakarjuk. Lelapogatjuk és hideg helyen hagyjuk kicsit összeérni. A teteje csokival leönthető.A kanál mérete mindenütt evőkanál, a tepsi nagysága 27x19 cm, sütési hőmérséklet 180-200 fok, gyorsan sül.Ennyi volt leírva. Bekevertem a háromféle tésztát, és mivel nem volt ilyesmi méretű tepsim, a nagy gáztepsimet sütőpapírral kibéleltem és sütőkeretben
a megadott méret szerint egymás után sütöttem ki a lapokat. Nekem 200 fokon is kellett fél óra alsó-felső sütés egyenként. Meg közben néhány percet várni kellett, hogy ki tudjam venni az előző tésztát a sütőkeretből.FázisképekFelmetélveÉn a keretbe visszatéve töltöttem meg a lapokat.
Alig vártam, hogy megvághassam. Tényleg jól mutatott a diós, mákos, kakaós lapok között a tejbegrízes krém, ami a negyedik színt adta.
Finom volt, de igazából egy napi hideg helyen állás után értek össze az ízek, és puhultak meg kellően a lapok.Ez volt apünkösdi süteményünk. Az alábbi virágos képpel pedig áldott Pünkösdöt kívánok minden kedves látogatómnak!Ilyen pünkösdi rózsa nyílik a kertünkben.