Mogyoróvajas keksz

  • 2013.05.23.
  • 4

Mogyoróvajas mézes kekszNagy kedvenc lett a mogyoróvajas keksz, a múlt héten ugyanazon a napon kétszer is sütöttem. De már elfogyott, csomagolni pedig utazáshoz kekszet könnyebb, mint vajas süteményt, tehát újra nekiálltam.Most viszont egy kicsit más recept alapján, ezért az új bejegyzés róla.Hozzávalók:10 deka mogyoróvaj10 deka vaj5 evőkanál méz1 tojás20 deka lisztA tészta elkészítése roppant egyszerű. Az első négy hozzávalót alaposan kikevertem, utoljára pedig belekevertem a lisztet.
Mivel nekem elég lágy lett a tészta - a méz állaga befolyásolhatta - így még egy kis lisztet tettem hozzá, 20 grammot.
Hűtőbe került egy óra hosszára.Mikor kivettem, a szokásos módon vizes kézzel diónyi gombócokat formáltam belőle, és sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól kis távolságra elhelyeztem őket, majd kanál hátuljával lelapogattam és igyekeztem kerek tallér formájúra eligazítani. Előmelegítettem a sütőt 190 fokra, és 15 perc alatt sült meg egy tepsivel. Ebből az adag tésztából két nagy gáztepsi lett tele keksszel, összesen 40 darab.És nagyon finom lett ez is, bár kicsit más jellegű a méztől, mint ami cukorral készült. Nekem ez ízlett jobban.A receptet a
Méz és olíva
blogról hoztam, hálás vagyok érte, és biztos sokszor megsütöm még.