Kapros túróval töltött zsemle

  • 2013.05.03.
  • 3

Kapros túróval töltött zsemleMostanában megint nincs fényképezési lehetőségem, ezért csak akkor írok bejegyzést, ha sikerül valakit elkapnom, aki tud fotót készíteni, meg feltölteni a netre.Így történt most is, hogy a töltött zsemlék maradékát épp mielőtt mikróba tettem volna melegíteni, hogy megegyük uzsonnára, sikerült lefotóztatnom.Hozzávalók:4 szikkadt zsemle25 deka túró2 kispohár tejföl1 tojás1 ek.aprított kapor1 kiskanál só1 mokkáskanál őrölt bors2 deci tejElkészítés:A félbevágott zsemléket "kibeleztem". A túrót sóztam, borsoztam, összekevertem az egyik pohár tejföllel, tojással, meg a kaporral, majd a zsemlék kivájt belét is hozzákevertem.A zsemlék külsejét 1-2 másodpercre langyos tejbe mártottam, kivájt üregüket megtöltöttem a túrós keverékkel. Tetejükre tejfölt kentem (lehet rá sajtot is reszelni, de nekem most nem volt) és a sütőpapírral bélelt tepsibe helyeztem őket. Mihelyt bemelegedett 200 fokra a sütő betettem a tepsit, és alsó-felső lángon 30 perc alatt megsütöttem.Melegítés előtt ismét átkentem tejföllelÉdes változatban már régóta készítek töltött zsemlét, de ezt a sós változatot a NoSaltyról hoztam, ahova pedig
Szabina
töltötte fel. Én
kicsit másképp csináltam a kivitelezését, de így is remek lett.
Raguleves után második fogásnak fogyasztottuk. Nagyon finom volt!Mivel leves után kettőnknek elég volt a fele, a maradékot jól megkentem tejföllel, felmelegítettem és az volt az uzsonnánk. De reggelire is el tudnám képzelni. Vagy bármikor a nap folyamán.Megköszönöm Szabinának a receptet - a blogjában nem találtam ilyen bejegyzést!.