Hűtőben kelt kakaós csigák

  • 2013.05.10.
  • 7

Hűtőben kelt kakaós csigaEste elég későn (9 óra tájban) gondoltam el, hogy
a
reggeli 9 órás busz indulásra sütnék a fiamnak valami kelt tésztát. A google keresőbe beütve a
NoSalty-n
akadtam erre a Hűtőben kelt kakaós csiga receptre. Azonnal neki is kezdtem.Hozzávalók:60 deka liszt2 tojássárgája7 gr szárított élesztő3 deci tej20 deka kristálycukor20 deka vaj3 ek kakaóporElkészítésA kenyérsütő tartályába öntöttem a tejet, a tojássárgákat, 7 deka cukrot és 7 deka olvasztott vajat.A lisztet (nálam fele finom, fele rétesliszt) ráöntöttem a folyadékokra, tetején kis mélyedésbe beleszórtam az instant élesztőt és indítottam a dagsztás programot.A maradék cukrot, vajat és a kakaóport kikevertem kenhető állagúra.Ahogy a gép összeállította a tésztát (kb. 20 perc) máris kivettem, és 10 perc pihentetés után gáztepsi méretű téglalappá nyújtottam. Rákentem a vajas kakaót, majd feltekertem és 16 felé vágtam. A csigákat sütőpapírral bélet nagy gáztepsibe raktam kis helyet hagyva egymás között, és letakarva tepsistől a hűtőbe tettem éjszakára.
Reggel kivettem és a langyos konyhában fél órai kelesztés után 200 fokra előmelegített sütőbe tettem. Alsó-felső lángon fél óra alatt sütöttem készre.Jól megnőttek, teljesen betelítették a tepsitNagyon finom könnyű kalácskáim lettek. ez az adag egy nagy gáztepsire volt elég. Teljesen "összenőttek" mire kisültek. Az édessége is épp megfelelő volt, ilyet máskor is sütök.Nagyon hálás vagyok a receptért Jahinnak.