Fahéjas-kakaós "lábtörlő" kalács

  • 2013.05.30.
  • 8

Lábtörlő kalácsEbbe a lábtörlőbe vétek lenne lábat törölni. Nagyon mutatós és finom kalács.Hozzávalók:40 deka liszt2 deci tej7 deka vaj4 deka cukornegyed teáskanál sófél evőkanál fahéj2,5 deka élesztőKakaós részhez:2 evőkanál natúr kakópor2 evőkanál porcukorfél evőkanál őrölt fahéjA tészta hozzávalóit a szokásos sorrendben a kenyérsütő tartályába tettem a vaj kivételével, és beindítottam a dagasztó programot. A vajat megolvasztottam és a sípszó után öntöttem a tésztához. A dagasztás leállta után azonnal kivettem a tésztát és kettőbe vágtam. Egyik felébe belegyúrtam a porcukorral összekevert kakaóport és fahéjat, kb fél deci tejjel. Lefedve duplájára kelesztettem őket.Mikor megkeltek lisztezett deszkán mindkettőt akkora nagyságú téglalappá nyújtotam, mint a nagy gáztepsim. A nagy gáztepsire sütőpapírt tettem és a fehér tésztát ráhelyeztem, majd éles késsel ujjnyi csíkokra vágtam hosszában. A barna tésztát keresztben vágtam fel csíkokra, és egy barna egy fehér kocka mintára átbújtattam a tésztacsikokat.A csíkok fűzéseMikor elkészült a lábtörlő körben levágtam a szélén a lelógó részeket és eldolgoztam körben a széleit. Egy tojásfehérjét kissé felvertem, azzal kentem be a tetejét. A sütőt 200 fokra előmelegítettem, míg a sütő bemelegedett, addig letakarva kelt atészta. Majd
alsó-felső lángon 25 perc alatt megsütöttem.KisütveA barna tészta több lett, mint a fehér, így néhány csigát tekertem belőle és egy kisebb tepsiben azt is kisütöttem.Nagyon finom volt, legközelebb dupla adagból kell megsütni.A receptet
Ildikónál
találtam, és nagyon köszönöm neki. Az övé szebb, és több fázisfotója van, nézzétek meg a blogját.