Lófej torta készítése lépésről-lépésre fotókkal

  • 2013.06.06.
  • 3

A Tortadíszítés Magazin I.évf.1.számából hoztam nektem egy anyagot a mai napon. A magazinban hasonlóképpen mutatjuk be színes fotókkal, és pontos leírással, hogyan készülnek az egyes torták. Íme a Magazin első két száma: A Tortadíszítés Magazin első száma még kapható a nagyobb újságárusoknál, de főként a Relay és Inmedio üzletekben.(Ha valaki nem találja, nyugodtan írjon nekem az info@tortadiszites.hu címre, és pontosan megmondom, hol találja még meg. Tehát, akkor vágjunk bele:Hogyan készül a Lófej formatorta: Farkas Vilmos munkájafotók: Liszi Renáta
A lovak nagyon kecses elegáns állatok. Tortaformába gondolva, ezeket a személyiségjegyeiket könnyen elveszíthetik, ha nem vagyunk elég körültekintőek. Alaposan figyeljük meg a vonásait és az arányait, de miközben faragjuk, gondoljuk át, hogy a kapott formát képesek leszünk-e, szépen leburkolni marcipánnal. A torta elkészítésére alkalmas bármilyen vajkrémes, vagy akár tejszínes torta is. Viszont mindenképpen szükségünk lesz még körülbelül plusz 1/3 rész vajkrémre a körbekenéshez.
Rajzoljuk meg a ló körvonalait, majd egyenes késsel vágjuk körbe. A kivágott tortarészeket vágjuk csíkokra, és használjuk fel, a lófej domborulatainak kiemelésére. Ügyeljünk a kerek pofarészre, az izmos nyakra, a szem formájára. A széleket pedig ne felejtsük el lekerekíteni.
A megmaradt tortarészek mindig alkalmasak arra, hogy meghosszabbítsuk a nyakrészt, vagy a sörény domborulatainak kiemelésére. Ha elégedettek vagyunk a faragással, kenjük körbe vajkrémmel, úgy hogy a piskóta ne látszódjon ki. Kenjük a lehető legsimábbra, majd tegyük hűtőbe dermedni. Amíg dermed a torta, elkészíthetjük a ló füleit. Nyújtsunk ki a burkolóanyagból kisebb darabot, majd szúrjuk ki a megfelelő méretű kerek, vagy csepp alakú kiszúróval. Az egyik felét formázzuk hegyesre a másikat kissé öblösebbre, a kála virághoz hasonlóan.