Gazdag "tarjaomlett"

  • 2014.02.28.
  • 5

Igazi kényeztető, laktató egytálétel - egy tepsiben sütve össze húst, zöldségeket, sült krumplit, tojást...Aki esetleg ódzkodik a sült krumplitól, cserélje le sült zellerre! Nemrég próbáltam ki, milyen ez a számomra nem túl barátságos zöldség sütve - a végeredménytől odáig voltam!Mintha csak krumplival dolgoznánk, vágjuk a zellert hasábokra vagy kockákra, forgassuk össze pici olajjal, majd sütőpapírral borított tepsiben 15 perc alatt készre sütjük 180 fokon, félidőben egyszer átforgatva. Őrületes :-)De vissza a recepthez - hús és gazdag köret egy tepsiben, mellé egy könnyű kis zöldsaláta vagy savanyúság, és már lehet is enni!Gazdag "tarjaomlett"Elkészítési idő: 1 óraHozzávalók:6 kisebb szelet csont nélküli tarja (vagy karaj, de lehet csirkemell is)40 dkg krumpli (avagy zeller)25 dkg gomba1 kaliforniai paprika1 fej vöröshagyma2 gerezd fokhagyma6 tojás1 dl tejszín (állati, 30%-os)só, borsopcionálisan zöld fűszerek, nálam volt benne kakukkfűA tarját kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd kevéske forró olajon mindkét oldalát percek alatt elősütjük. Magas falú tepsibe fektetjük őket egymás mellé.A krumplit (vagy zellert) kockákra vágjuk, és bő olajban (vagy sütőpapíron a sütőben) pirosra sütjük.A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajon megpároljuk. Ha esetleg kapunk újhagymát, vékony karikákra vágjuk - és nyersen hagyjuk.A gombát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, a paprikát felkockázzuk.Az elősütött hússzeletekre simítjuk a párolt hagymát (nyers újhagymát), rá nyersen a gombát és a paprikát, a megsütött krumplit (vagy zellert).A tojásokat felverjük a tejszínnel, mintha rántottát készítenénk, sózzuk, borsozzuk, majd a zöldségekkel borított húsra öntjük.180 fokon a tojás szilárdulásáig sütjük, kb. 20 percig.Ihlet: Nők Lapja Konyha 2013. október