Sült paradicsom krémleves

  • 2013.10.31.
  • 6

Egy leves a paradicsom valódi ízével!Semmi sűrítőanyag, semmi ízfokozó, csak paradicsom és friss fűszerek. Olvadozó fetakockákkal... Őrületes...
Egész más, mint a menzás betűtésztás, ez inkább amolyan felnőtt változat :-)Ajánlom!Sült paradicsom krémlevesHozzávalók:6-8 db érett paradicsom (kb. 1 kg)5 gerezd fokhagyma2 ágacska rozmaring(olíva)olajsó, borspici cukor10 dkg fetasajtA paradicsomokat megmossuk, félbevágjuk, csumájukat kivágjuk. Vágott felükkel felfelé tepsibe ültetjük őket, egyenletesen megszórjuk durvára vágott fokhagymadarabokkal, a rozmaring lecsipkedett levélkéivel, sóval, borssal, és meglocsoljuk olajjal.180 fokos sütőben ráncosra-fonnyadtra sütjük, fog kelleni majdnem egy óra - ez a paradicsom lédússágától függ.A sült paradicsomot fazékba borítjuk, és a fűszerekkel, héjastól-magostól együtt botmixerrel pépesre zúzzuk. Felöntjük annyi vízzel vagy alaplével, hogy ízlésünknek megfelelő sűrűségű levest kapjunk (kb. 1 liter).
Felforraljuk, csipet cukorral ízesítjük, hogy elvegyük a paradicsom savasságát.Kóstoljuk meg, ha kell, sóval, borssal korrigáljuk az ízeket, bátrak nyugodtan tüzesítsék chilipehellyel vagy friss erős paprikával!Forrón, kockákra vágott fetával, esetleg pirított kenyérkockával tálaljuk.Ihlet: Nők Lapja Konyha 2013. október