Kókuszos-étcsokis keksz

  • 2013.09.11.
  • 6

A Levendulalány-féle kókuszos keksz testvére, melyben az eredetihez képest csökkentettem picit a cukor mennyiségét, és a fehércsokit lecseréltem az általam sokkal, de sokkal jobban szeretett étcsokira.A végeredmény felettébb meggyőző lett, kis túlzással Bounty-élmény :-)Kókuszos-étcsokis kekszHozzávalók 2 gáztepsi falatnyi kekszhez:12 dkg dió10 dkg étcsokoládé (min. 50%)8,5 dkg kókuszreszelék18 dkg liszt1 tk. sütőpor15 dkg vaj8-10 dkg cukor1 tk. vaníliakivonat/1 cs. vaníliás cukor 1 tojásA csokit és a diót éles késsel durvára vágjuk.Egy tálban összekeverjük a lisztet, sütőport, kókuszreszeléket, cukrot, majd hozzáadjuk a tojást és a puha vajat. Összegyúrjuk.Beleszórjuk a diót és a csokoládét, jól összedolgozzuk.A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A masszából diónyinál kicsit kisebb gömböket formázunk a két tenyerünk között, és a tepsibe pakoljuk őket szépen egymás mellé. Nem kell túlságosan távol, se nem nagyon nőnek meg, s nem is igazán terülnek szét sütés közben.A kekszeket 12-14 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha már picit színesedik a teteje és a széle kissé barnulni kezd. Forrón megtévesztően puha és sületlennek tűnik, de nem!
Óvatosan szedegessük ki a tepsiből, kihűlve tökéletes keksz állagot fog felvenni.