Sárgabarackos-cukkinis sütemény

  • 2013.07.29.
  • 7

Az utolsó néhány szem sárgabarackkal készült...Hőség ide vagy oda, emiatt érdemes bekapcsolni a sütőt (holnap jön a lehűlés!), mert a sütemény maga a tömény élvezet! A tetején krémesre sült a barack, olvadozott a csokoládé és ropogott a dió, s a tésztájában is ott volt a ropogós dió és az olvadt csoki... Egyik szelet jött a másik után :-)A cukkini senkit nem riasszon el: semmi íze a süteményben, mintha csak almát reszeltünk volna bele, szaftossá, puhává tette, napok múltán is élvezhető volt!Próbáljátok ki, sárgabarack híján nyugodtan mehet málnával, szederrel, esetleg szilvával!Egyúttal ezzel a süteménnyel készülnék Hankka blogszülinapi piknikjére: a sütemény prímán szállítható, hűtést nem igényel, ideális egy forró, nyári piknikezős napra :-)))Sárgabarackos-cukkinis süteményHozzávalók 20x30 cm-es tepsihez:4 tojás15 vaj/margarin30 dkg liszt
3 dkg cukrozatlan kakaópor15 dkg cukor1 cs. sütőpor10-12 dkg durvára vágott dió30 dkg cukkini, hámozva, durvára reszelve1 tk. vaníliakivonat/1 cs. vaníliás cukor1 késhegynyi őrölt fahéjcsipet só5 dkg étcsokoládé durvára vágva
Tetejére:szezonális gyümölcs (sárgabarack, málna, szeder, szilva...)1 maréknyi durvára vágott dió5 dkg étcsokoládé durvára vágva
A gyümölcsöt megmossuk, kimagvaljuk, ha kell, kisebb falatokra vágjuk.A cukkinit megmossuk, két végét levágjuk, majd hámozatlanul vagy hámozva (igény szerint) a reszelő durva fokán lereszeljük.Összekeverjük a száraz hozzávalókat egy tálban: a lisztet, sót, kakaóport, fahéjat, sütőport.A cukrot habosra keverjük a vajjal/margarinnal, egyesével hozzáadjuk az egész tojásokat. A kakaós liszthez keverjük a tojásos masszát, hozzáadjuk a reszelt cukkinit, a darabolt diót és a felkockázott csokoládét.A tepsit béleljük ki sütőpapírral, simítsuk bele a masszát. Tetejét szórjuk meg a gyümölccsel és a félretett diódarabokkal, csokoládéval. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróba! Ha még ragad, inkább hagyjuk benn, de teljesen át kell sülnie!Miután langyosra hűlt, kockákra vágva tálaljuk.