Citromos, zöldfűszeres fasírt

  • 2013.07.03.
  • 9

A fasírt már nyersen is igen jó anyagnak ígérkezett, majd sütés közben nyálcsordító illatokat árasztott...A tesztközönség :-) már majdnem hat éves tagja a következő szavakkal jellemezte: "Vikiiiiiiiiiiiiii, ez isssssssssssteni!!! Minden olyan isteni, amit te főzöl!"Ezek után mi egyebet mondhatnék, mint azt, hogy próbáljátok ki!?Akár még egy mumus spenót is megnyerővé válhat általa :-)Citromos, zöldfűszeres fasírtHozzávalók 6 nagyobb/8 kisebb rudacskához:50 dkg darált hús (sertés, sertés-marha, csirke, pulyka)1 fej lilahagyma finomra vágva2-3 gerezd zúzott fokhagyma1 (lehetőleg bio) citrom reszelt héja1 csokor petrezselyemzöld finomra vágvazöldfűszerek - nálam bazsalikom, kakukkfű, borsikafű finomra vágvasó, borsA fasírt hozzávalóit egyszerűen összegyúrjuk, a cél az, hogy viszonylag markánsan kiérződjön belőle a citrom és a zöldfűszerek íze.Nem tévedés: nincs benne se tojás, se áztatott zsemle, se zsemlemorzsa. Nélkülük is prímán összeállt!Tegyük hűtőbe legalább 30 percre, hogy az ízek jól összeérjenek.Serpenyőben hevítsünk kevés olajat, a fasírtmasszából két tenyerünk között formáljunk rudacskákat (vagy korongokat). Süssük minden oldalát aranyszínűre, és tetszőleges körettel tálaljuk.

Címkék

Citrom Darált Hús