Mézes-banános almakrém leves

  • 2013.04.16.
  • 9

Már-már pohárdesszert kategória ez a leves, édes, hűvös, ízes :-)A levesbetétként kínált mazsola opcionális, helyettesíthetjük mandulaszirommal például, de a kis tejszínpamacs a tetejére "kötelező" elem :-)Mézes-banános almakrém levesHozzávalók:2 ek. méz1 banán felkarikázva4 közepes alma meghámozva, felkockázva1 dl fehérbor2 dl tejföl1 tk. étkezési keményítő (opcionális)csipet só1-2 ek. cukor (ízlés szerint)1 tk. vaníliakivonat1 mk. őrölt gyömbérTálaláshoz:puhára felvert tejszínhabmazsolaA mézet takaréklángon megkaramellizáljuk. Ha szép aranybarna, rádobjuk az almakockákat és a banánkarikákat, átforgatjuk a mézkaramellben, majd felöntjük vízzel.Ízesítjük a fűszerekkel és a borral, puhára főzzük, majd botmixerrel pépesre zúzzuk.A keményítőt simára keverjük kevés hideg vízzel majd a tejföllel, s néhány merőkanál forró levessel elkeverjük. Visszaöntjük a maradék leveshez, elkeverjük, egyet forralunk rajta.Ha nagyon sűrű a leves a turmixolás után, a keményítőt nyugodtan hagyjuk el, és egyszerűen csak tejföllel habarjuk be.Langyosan vagy teljesen hidegen tálaljuk, tetején puha tejszínhab galuskákkal és néhány szem mazsolával.

Címkék

Leves Alma Banán