Marinált tarja tavaszi krumplisalátával

  • 2013.04.26.
  • 3

A csizmákból idén egyből a szandálokba ugrottunk... Már alig győztem kivárni!Ha pedig áprilisi nyár, akkor grillezzünk! A páclevet összekeverni néhány perc, hagyjuk benne a húst néhány órán át, de még jobb, ha egész éjszaka - s amikor sütjük, nyálcsordító illatok fogják az egész környéket belengeni...Egyszerű krumplisalátát kínáltam hozzá, ami pusztán attól lett tavaszi, mert nekem a piros hónapos retek megjelenése egyet jelent a tavasz kezdetével :-)A páclé természetesen bármilyen, nekünk tetsző húshoz felhasználható!Marinált tarja tavaszi krumplisalátávalHozzávalók:6 szelet csont nélküli tarja1 dl (olíva)olaj4 gerezd fokhagyma1 citrom leve2 tk. őrölt római kömény2 tk. őrölt koriandermag1 tk. kakukkfűsó, borsbátraknak chiliA krumplisalátához:50 dkg ún. parázs burgonya (sütéshez és főzéshez, apró szemű krumpli)2 nagy alma1 csomag hónapos retek (általában ez 5 db)1/2 kígyóuborka2-3 dl tejföl2 tk. mustársó, bors1 tk. cukor1/2 citrom leveopcionálisan ízlés szerinti mennyiségű újhagyma vékony karikákra vágvaA páclé hozzávalóit a só kivételével összekeverjük. A húst megmossuk, s lerétegezzük egy tálban: egy sor hús, meglocsoljuk páclével, megint egy sor hús, páclé... Kiürült jégkrémes dobozokat szoktam használni, a tetejük gyakorlatilag szagmentesen zár!Egy éjszakára tegyük hűtőbe, de ha csak néhány óránk van, az sem baj!Sütés előtt a hússzeleteket kiemeljük a marinádból, meghintjük sóval, és oldalanként 2-3 perc alatt készre sütjük.A saláta is hasonlóan egyszerű: héjában megfőzzük a krumplit. Leöntjük a főzővizet, hideg vízben kihűtjük, héját lehúzzuk. Félbe-negyedekbe vágjuk, attól függ, mekkorák. Összekeverjük az alaposan megmosott, falatokra vágott, de meg nem hámozott almával, retekkel és uborkával.A tejfölt kikeverjük a mustárral, a fűszerekkel, és a zöldségeket beleforgatjuk.Lefedve hűtsük be alaposan, hogy az ízek összeérjenek.A frissen sült hússal tálaljuk.Pác: Neil Perry grillezett, marinált csirkéje

Címkék

Saláta Grill Tarja