Sült zöldség krémleves

  • 2018.09.03.
  • 3

Szinte biztos vagyok benne, hogy egy átlagos család hűtőjében, kamrájában, kertjében ilyenkor bőséggel van minden zöldség, ami ehhez a leveshez kell. Mézédes, lédús paradicsom, húsos, vörös színű paprika, gyökérzöldségek, hagyma, fokhagyma-ennyi kell ehhez az ízes leveshez. Csak zöldségek  és finom olívaolaj van benne. Se liszt, se tejtermék, se tojás nem rontja el a zöldséges összhangot.Könnyű és tápláló, receptre írnám fel mindenkinek! Hozzávalók: 4 nagy, érett paradicsom1-2 piros, húsos paprika2 sárgarépa2 petrezselyem1 hagyma4 cikk fokhagymasó, borspetrezselyemzöldőrölt kömény1/2 dl olívaolajElkészítésA zöldségeket megpucolom, darabolom. Sózöm, borsozom. Olívaolajjal meglocsolom.Az olajos zöldségeket sütőtepsire rakom és 200 fokos sütőben puhára sütöm.A sült zöldséget turmixolom, felöntöm vízzel, felforralom.Ha szükséges, sózom, köménnyel ízesítem.Petrezselyemzölddel megszórva tálalom.