Pikáns őszibarack smoothie

  • 2018.08.19.
  • 5

Egy hűvös nyári délelőtt  napfény csalogatónak készült ez a smoothie. Gyömbér, kurkuma és chili teszi pikánssá.A kardvirágok szépsége mellett eddig elmentem. Nemrég olvastam azonban Tompa Andrea Omerta című könyvét, amelynek egyik főszereplője egy növénynemesítő. Azóta más szemmel nézek miden egyes virágra.Most a már hervadófélben lévő szálak utolsó virágait mentettem meg a kompozícióhoz. Hozzávalók: 4 őszibarack1 sárgarépa1 ek méz1 dl görög joghurtmogyorónyi gyömbérkevés chili pehelykéshegynyi kurkuma1/2 citrom levementa ElkészítésA gyömbért és a sárgarépát meghámozom, lereszelem.Az őszibarackot darabolom és az összes hozzávalóval együtt (a mentát leszámítva) turmixgépbe teszem. Tetszés szerint vizet adok hozzá és krémesre turmixolom.Mentával, chili pehellyel díszítve tálalom.Megjegyzés: A chilivel óvatosan, csak annyira készítsük pikánsra, amennyire szeretjük a csípős ízeket.