Pite bogyós gyümölcsökkel, levendulával-sütés nélkül

  • 2018.08.17.
  • 2

A piacon csodás málna és erdei áfonya volt. Ábel pedig szedret hozott a szüleim kertjéből. Tűnődtem, hogy milyen sütit készítsek, de a hőségben a sütő helyett inkább a hűtőre szavaztam. Ezt a desszertet pohárkrémnek, vagy tányérdesszertnek is el tudnám képzelni. Most pite lett belőle. Annyira egyszerű, hogy egy kisiskolás gyerek is el tudja készíteni. Nyaralásra is ajánlom, háziasszonykímélő, mégis villantós desszert. HozzávalókAz alaphoz: 20 dkg digestive keksz10 dkg vaj1 ek kakaóA krémhez: 25 dkg mascarpone25 dkg görög joghurt10 dkg vaníliás porcukor12 citrom héja és levelevendulavirágA tetejére: 20 dkg málna 10 dkg áfonya10 dkg szederlevendulavirágElkészítésA kekszet ledaráljuk és az olvasztott vajjal, valamint a kakaóval összekavarjuk. A kekszes masszát egy sütőedénybe nyomkodjuk úgy, hogy a szélére is jusson.  Egy órára hűtőbe tesszük.A mascarponét a görög joghurttal, cukorral, citromlével, héjjal és levendulával alaposan kikavarjuk. Hűtőbe tesszük.Ha a kekszes alap megdermedt, elosztjuk benne a krémet.A tetejét tetszés szerint kirakjuk gyümölcsökkel.Levendulavirággal megszórva tálaljuk.