Sajtos cukkinitócsni

  • 2018.08.15.
  • 8

Ez az étel is egy  válasz arra, hogy mit kezdjünk a rengeteg cukkinivel, ami a kertben nő. A sima cukkini tócsni is finom, de füstölt sajttal szintet lép ez az egyszerű étel.Lehet belőle főzelék feltét, mártogathatjuk fűszeres, sűrű joghurtba.Langyosan a legfinomabb. Hozzávalók: 60 dkg cukkini15 dkg füstölt sajtsó, bors1 kis fej hagyma2 cikk fokhagyma1 nagy tojás6 ek lisztpetrezselyemzöldA sütéshez: zsemlemorzsa, olaj                  ElkészítésA zsenge cukkinit héjastól lereszelem. Ha idősebb, meghámozom. A levét kiszorítom.Lereszelem a sajtot is. A hagymát és a fokhagymát megpucolom, apróra vágom.Az összes hozzávalót alaposan összekeverem.Pogácsákat formázok, prézlibe mártom minden oldalukat.Forró olajban kisütöm.