Paradicsomos padlizsánroládok

  • 2018.08.07.
  • 2

Itt a padlizsán szezon, hetente többször is asztalra kerül nálunk a lila színű zöldség. Ez a sós sajtos, húsmentes változat kedvencünk lett.Bár némi munkát igényel az előkészítése, cserébe előző este is összeállíthatjuk és csak közvetlenül tálalás előtt sütjük készre.Jól bírja a felmelegítést is, ezért ha akarjuk, két napi ebédet/vacsorát is kipipálhatunk egy nagyobb adaggal. Hozzávalók: 3 közepes padlizsánsó, bors, olaj3 nagy paradicsom1 kis fej hagyma3 cikk fokhagyma1 csokor bazsalikom,csokor zsálya1 csokor kakukkfű25 dkg sós telemea /fetakéshegynyi  csípős paprika ElkészítésA padlizsánokat hosszában fél cm-es szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, grill serpenyőben, kevés olajon megsütjük. Hagyjuk kihűlni.A paradicsomokat forró vízbe tesszük, héjukat lehúzzuk. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk. A hagymát apróra vágjuk, az olajon megfonnyasztjuk.Beletesszük a zúzott fokhagymát, a kockára vágott paradicsomot, majd az apróra vágott zöldfűszerek felét.Kevés ideig hagyjuk párolódni, majd egy tűzálló tálba öntjük. A sós sajtot villával összetörjük, elkavarjuk a paprikával és az apróra vágott zöldfűszerekkel.A padlizsánszeleteken elosztjuk a fűszeres sajtot. Mindeniket feltekerjük és a paradicsomos alapra helyezzük.Megszórjuk reszelt parmezánnal és 200 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük.Tipp: Friss péksüteménnyel az igazi!