Csokis-diós cukkinikenyér

  • 2018.07.30.
  • 2

Cukkinit desszertbe? Hát persze! Hiszen önmagában semleges íze van, a püspökkenyeret pedig rendkívül szaftossá teszi. Ízesítőnek pedig ott van enne a dió és a csoki.A dió ebben a nedves közegen megpuhul és olyan lesz, mint a friss. A csoki pedig melegen még folyós, kihűlve azonban visszaszilárdul és jó ráharapni.Hűvös helyen tárolva napokig friss marad…már ha marad előle. Hozzávalók (2 drb. püspökkenyérhez): 30  dkg liszt4 ek kakaó1 csipet só2 tk sütőpor10 dkg étcsoki15 dkg dió4 tojás20 dkg cukor40 dkg cukkini (reszelve, kifacsarva)1 dl olajElkészítésA cukkinit lereszelem, a levétől kicsavarom. A diót és a csokit darabosra vágom.A lisztet a sóval, kakaóval és  a sütőporral elkavarom. A tojásokat a cukorral habosra kavarom. Beleteszem a csokit és a diót, majd a lisztes keveréket.Végül hozzáadom a cukkinit és fokozatosan az olajat.Sütőpapírral bélelt püspökkenyér/kalács formában, 180 fokos sütőben készre sütöm.Kihűlve szeletelem.