Ringló szörp

  • 2018.07.28.
  • 1

Idei felfedezettem a ringlószilva. A tavalyi az egres volt és az a közös bennük, hogy méltatlanul háttérbe szorultak. Pedig ízük, zamatuk semmihez sem hasonlítható. Nekem most ők a sztárgyümölcsök, úgyhogy szedem, eszem, főzöm amíg van belőlük.A grúz szilvaszósz után maradt k. 1 l szilvalé. Ebből készült ez a szép színű, illatos, savanykás szörp, amelyet fahéjjal ízesítettem. A polyáni borvíztől kicsit megváltozik a színe, de ez az apró szépséghiba ne zavarjon senkit. Helyi jellegzetesség.  Hozzávalók: 1 l főtt szilvalé (3 kg gyümölcsből leszűrve)60 dkg cukor1 fahéjrúdElkészítésA szilvaléhez adjuk a cukrot és a fahéjrudat. Kb. 15 percig forraljuk.Forrón sterilizált üvegekbe öntjük.Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.