Málnás-mákos vaníliaparfé

  • 2018.07.21.
  • 5

Addig néztem az Erdélyi Konyha naptárában a júliusi képet a falon, hogy még én- aki egyáltalán nem vagyok fagyirajongó-is megkívántam valami hasonlót.Gyönyörű málnát hozott  a férjem, a mák pedig mostanában a fókuszban van nálam.Kicsit tétováztam, hogy nem-e lesz ez túl nagy adag nekünk, de másnap, mire fogyasztásra került a sor, kiderült, hogy kilencen vagyunk ebédre. A parfé fogyott rendesen, mindenki repetázott. Szerintem én is fogok a készítéssel. Hozzávalók (8 személyre): 3 tojás3 dl tejszín3 dl görög joghurt10 dkg porcukor1 vaníliarúd25 dkg málna2 ek mákA díszítéshez: menta ElkészítésA tojásból a porcukorral, gőz fölött habot verek. Félreteszem hűlni.A görög joghurtba kaparom a vanília magvait.A tejszínből is habot verek.A kétféle habot és a joghurtot vigyázva összekeverem. Beleszórom a mákot is.Egy formát kibélelek átlátszó fóliával. 20 dkg málnát elosztok a parféalapban egyenletesen úgy, hogy az aljára, közepére és a tetejére is jusson.Hűtően pár órát hűtöm, majd fagyasztóban egy éjszakát fagyasztom.Másnap a maradék málnával, mentával díszítve tálalom.Tipp: Kise adagokban, szilikon formában is fagyasztható, úgy hamarabb elkészül.