Őzlábgombás-juhsajtos frittata

  • 2018.07.19.
  • 0

Csak geochaching-ezni léptek ki a közeli domboldalra a nálunk lévő fiatalok és ilyen gyönyörű őzlábgombákkal tértek vissza.Ilyen zsenge, friss példányokat rég nem láttam! Az esőnek is megvan az előnye, ugye?Sokan voltunk, így reggelire készítettem el, fritattának. Sós juhsajtot is adtam hozzá, így igazi erdélyi íze lett. Csak az elkészítési mód olaszos. Imádom az ilyen home made fúziókat.Vegyes zöldségsaláta dukál hozzá. Hozzávalók: 8 tojás1/2 dl tejsó, borskevés olaj4-6 őzlábgomba1 hagyma3 cikk fokhagyma5 dkg sós juhsajtpaprika pehelypetrezselyemzöld ElkészítésA sütőt 200 fokra kapcsolom. A gombát megtisztítom, csíkokra vágom. A hagymát és a fokhagymát is megpucolom.Kevés olajon megpirítom a gombát. Sózom, borsozom. Hozzáadom az apróra vágott hagymát, kicsit később a fokhagymát.A tojásokat sóval, borssal és  a tejjel elhabarom. Egy hőálló edényt a sütőben előmelegítek, pici olajat teszek bele.Az elhabart tojásokat beleöntöm az edénybe, tetejére rakom a hagymás gombát.10-15 perc alatt készül el. Az utolsó percekben rárakom a darabokra tört sajtot és hagyom ráolvadni.Paprikapehellyel megszórva, petrezselyemzölddel díszítve tálalom.