Citromos csirkemell padlizsános hajdinarizottóval

  • 2018.07.17.
  • 1

Néha elég néhány csavar és máris friss, új ízekkel kényeztethetjük ízlelőbimbóinkat. A csirkemell egye sütve kívül ropogós, belül szaftos marad. A vele sült citromkarikáknak köszönhetően pedig üde, nyárias lesz.A hajdinarizottó kicsit csalás, hiszen nem lesz olyan krémes, mint az igazi, rizsből készült változat. A padlizsán a ráadás, hiszen ha nyár, akkor én épp csak desszertet nem készítek padlizsánból. De soha se mondom, hogy soha…A köret akár önálló ételként is megállja a helyét. HozzávalókA húshoz: 2 csirkemell (csont és bőr nélkül)só, bors1 citromkevés olajA körethez: 20 dkg hajdina2 újhagyma2 gerezd fokhagyma1 kis padlizsánsókakukkfűolaj1/2 l zöldség alaplékevés parmezánElkészítésA csirkemelleket sózom, borsozom. A citromot felkarikázom.A hús mindkét oldalát forró olajban megpirítom. beleteszem a citrom karikákat és kis lángon omlósra sütöm.A hagymát és a fokhagymát megpucolom, apróra vágom. A padlizsánt is apró kockákra darabolom.Kevés olajon megdinsztelem a hagymát, hozzáadom a fokhagymát, majd a hajdinát.Beleteszem a padlizsánkockákat, kissé átforgatom, majd a forró zöldségalaplével fokozatosan, szükség szerint felöntöm.Sózom, folyamatosan kavargatom.Ha elkészült, kakukkfűvel ízesítem, parmezánnal megszórva, a hússal együtt tálalom.