Shakshuka-lecsó a Közel-Keletről

  • 2018.07.01.
  • 6

A Közel-Keleten reggelire eszik a lecsónak ezt a változatát. Nekünk ez kicsit szokatlan, de tartottam magam ehhez a szokáshoz és kissé szabadkozva tálaltam. Mit szóltok? -kérdeztem tétován.Megkóstoljuk, ne izgulj!Jól néz ki, rossz nem lehet!Kicsit korán van még nekem az ilyen kajákhoz, de eszek belőle.Ilyen válaszokat kaptam a családomtól. Hát nem imádnivalók?Ez a fajta lecsó főleg fűszerezésében tér el a miénktől, na és a benne lágyra sült tojástól. Pitával, lepénykenyérrel az igazi!Hozzávalók: 1 nagy hagyma,olaj4 cikk fokhagyma2 kápia paprika2 sárga paprika2 nagy, piros paradicsom,2 nagy, sárga paradicsomsó, bors,késhegynyi pirospaprika1 teáskanál harisszakéshegynyi köménykéshegynyi római kömény4 tojáspetrezselyemzöld/korianderzöldElkészítésA hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A paradicsomokat pár percre forró vízbe tesszük és héjukat lehúzzuk.A paprikát és a paradicsomot is felkockázzuk. Olajon üvegesre dinszteljük a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát, majd a paprikát és a fűszereket is.Ha a paprika kissé megpuhult, beletesszük a paradicsomot és addig pároljuk, amíg a levét elfövi és krémes lesz.Ekkor négy mélyedést készítünk a lecsóban, beleütjük a tojásokat és fedő alatt hagyjuk rövid idei párolódni, amíg a fehérje megdermed.Petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.