Csirke felsőcombok zöldborsóval, újkrumplival, kaporszósszal

  • 2018.06.21.
  • 2

Egy tavaszias-nyárias (majdnem) egytálételt hoztam. Gazdag ízvilágú, mégis gyerekjáték elkészíteni. A kaporszósszal elfogult vagyok, én hetente meg tudnám enni. Ha valaki még látni se bírja, nyugodtan készítsen helyette tárkonyszóst, vagy amit szeret. A recept megjelent az Erdélyi Konyha magazin  Évszakok ízei 2. című kiadványában.Hozzávalók: 6-8 csirke felsőcomb (csont és bőr nélkül)olajsó, bors8 gerezd fokhagyma4 nagy újkrumpli20 dkg zöldborsó,1 maréknyi rukkolaA kaporszószhoz: 1 nagy csokor friss kapor3 dkg vaj2 evőkanál rizsliszt1,5 dl tejszín1,5 dl vízsópár csepp citromléElkészítésA csirkecombokat sózzuk, borsozzuk. A krumplit meghámozzuk, cikkekre vágjuk.Olajat öntünk egy hőálló edénybe. Beletesszük a combokat, közé rakjuk a krumplit és a megpucolt fokhagyma cikkeket. 200 fokos sütőben pirosra sütjük. A zöldborsót kevés sós vízben puhára pároljuk.A kaporszószhoz a vajon megfuttatjuk a rizslisztet. Felöntjük tejszínnel, majd vízzel. Sózzuk, majd belekavarjuk az apróra vágott kaprot. Citromlével ízesítjük.A húsos-krumplis tepsibe rakjuk a zöldborsót és a rukkolát.A kaporszósszal tálaljuk.