Dinnyesaláta kéksajttal, spenóttal

  • 2018.06.19.
  • 2


Elsőre lehet meredeknek tűnik ez a párosítás, de ha ettünk már dinnyét fetával, akkor nem is vagyunk olyan távol ettől a verziótól.
Egy ropogós, édes-pikáns saláta. Tökéletes nyári vacsora.
Aki mégsem akar barátkozni a kéksajtokkal, készítse fetával, telemeával. Spenót helyett bármilyen friss salátával. Csírák helyett mentával, petrezselyemzölddel, bazsalikommal. Kísérletezni ér!

Hozzávalók: 4 szelet görögdinnye
1 zsenge lilahagyma
2 marék bébispenót
10 dkg kéksajt
vegyes csírák
olívaolaj


Elkészítés

A dinnyét cikkekre vágom. A hagymát meghámozom.
Egy lapos tányérra rakom a spenótot, rá a dinnye szeleteket. Erre jön  a hagyma és a morzsolt kéksajt.
Megszórom sóval, csírákkal. Meglocsolom olívaolajjal.