Epres pohárkrém tehéntúróval

  • 2018.06.11.
  • 8

10 perc alatt is lehet desszertet készíteni. Persze, ilyenkor nem a házilag készített rétesre gondoljatok. Egy egyszerű pohárkrém valamilyen gyümölccsel mindig képes megmenteni a “nincskedvem/időmfőzni”, “jajmármeginthétfő”, “kellenevalamijókisdesszert”, “váratlanvendégsokk”, “lenyűgöznémapáromat/gyermekemet/anyósomat” hangulatokat.Kb. ugyanez működne más tejtermékkel is: ricottával, ordával, mascarponával, sajtkrémmel mind-mind hasonló, mégis kicsit más-más desszertet kapunk. És ugyanígy variálhatjuk a gyümölcsöket.Hozzávalók: kb. 10 drb zabkeksz25 dkg tehéntúró1 dl görög joghurt2 ek vaníliás porcukor30 dkg eper2 ek mézcitromfűElkészítésKét keksz kivételével a többit összetörjük és a poharak aljába szórjuk.Az epret feldaraboljuk, a mézzel elkavarjuk.A tehéntúrót a vaníliás porcukorral és a görög joghurttal krémesre kavarjuk.A kekszmorzsára kanalazzuk a túrós krémet. Erre jön a mézes eper.Citromfűvel és a maradék keksszel dekoráljuk.