Barnarizs saláta tonhallal, fürjtojással

  • 2018.05.15.
  • 0


Tavaly készült ez a saláta maradékokból. Nem került fel időben a blogra, elmúlt a bazsarózsaszezon s a képek miatt nem volt aktuális. 
A napokban, a gyönyörű bazsarózsákat látva az alkalmi árusoknál, eszembe jutott. Gyorsan meg is osztom, hiszen finom, szépséges és laktató.
Már csak a bazsarózsa hiányzik…

Hozzávalók: 15 dkg barnarizs
1 olajos tonhalkonzerv
12 drb. fürjtojás
2 pardicsom
2 szál újhagyma
1/2 citrom leve
só, bors
bazsalikom

Elkészítés

A rizst kétszeres mennyiség vízben megfőzzük. Hagyjuk kihűlni.
A fürjtojásokat keményre főzzük, ha langyosra hűltek meghámozzuk.
A hagymát és a paradicsomot felszeleteljük.
Az olajos halkonzervet leszűrjük, az olajat felfogjuk. Elkavarjuk a citromlével, sóval, borssal.
Összeállítjuk a salátát: a rizst összekeverjük a tonhaldarabkákkal, félbevágott fürjtojásokkal, hagymával, paradicsommal.
Rálocsoljuk az öntetet. Bazsalikommal díszítjük.