Teriyaki szószos csirke

  • 2018.05.07.
  • 5

Nem mondanám, hogy autentikus ez a recept, de kit érdekel, ha gyorsan elkészül és finom! Nagyjából minden volt itthon hozzá, így nem bonyolítottam tovább.Biztosan elkészítem újra hamarosan, hiszen maradt még egy kevés a szószból. Hozzávalók A szószhoz: 1 dl víz2 evőkanál barna cukor0, 5 dl szójaszósz, 1 evőkanál méz, 1 cm gyömbérgyökér, 1 evőkanál keményítőA csirkéhez: 2 csirkemell, kevés olaj, só , borsA tálaláshoz: 1-2 evőkanál szezámmag, 1 újhagyma, rizs ElkészítésA gyömbért lereszeljük, a vízzel, barna cukorral, mézzel, szójaszósszal együtt forrni tesszük.Kb. 5 perc forralás után kevés szószban elkavarjuk a keményítőt és visszaöntve besűrítjük vele a szószt.A csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Kevés olajon megpirítjuk. Ráöntjük a szójaszószt és és készre főzzük.A teriyaki csirkét megszórjuk szezámmaggal és karikára vágott újhagymával. Rizzsel tálaljuk.