Gépsonkás-cukkinis nyárs tofuval

  • 2018.05.01.
  • 7


Kezdjük a májust egy egyszerű grillétellel, amit legjobb valahol egy erdőszélen elkészíteni. Ha nagyobb társaságnak készítünk nyársakat, érdemes többfélét készíteni, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót.
Nekem a tofu (szójasajt) viszonylag új alapanyag, kedvemre való. Különféle ízesítésben kapható, nagyon finom nyersen. Kiválóan süthető, grillezhető, igazi jolly joker lesz nálunk, úgy érzem.
Ez a nyárs amolyan mi van itthon kategóriás és szerintem kategóriájában a legjobbak közül való.

Hozzávalók: 15 dkg gépsonka
1 cukkini
15 dkg szalámi
25 dkg füstölt tofu
olaj

Elkészítés
1. A hurkapálcikákat vízbe áztatjuk min. fél órára. A cukkinit karikákra, a tofut kockára vágjuk.
2. A gépsonkát és a 3-4 szelet szalámit négybe hajtva, a tofuval és a cukkinivel váltakozva nyársra húzunk.
3. A nyársakat olajjal kenegetve, forgatva, grillrácson megsütjük.