Epres-ricottás pohárkrém almavirággal

  • 2018.04.26.
  • 4


Lenyűgöznek a virágzó fák, pár napos menyasszonyi ruhájuk elvarázsol és arra figyelmeztet, hogy minden múlandó, vegyem észre minden napban a szépet. A múlt héten egyszer csak bevillant, hogy milyen gyönyörű az alma virága és én még sohasem fényképeztem. Egymás után két desszertet készítettem almavirággal (pár kilóval kevesebb alma terem idén…), és már el is fújta a szél az almavirágokat. 
De bármilyen ehető virággal helyettesíthetjük: az eper virága, a boglárka, vagy, hamarosan a kamilla is csodaszép lesz. Pillanatnyi szépségek ők, ezért csak közvetlenül tálalás előtt díszítsük.

Hozzávalók: 8 drb zabkeksz
30 dkg ricotta
2 dl görög joghurt
3 ek vaníliás cukor
1/2 citrom leve és héja
30 dkg eper
4 ek bodzaszörp
Díszítésnek: ehető virágok

Elkészítés

A citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A ricottát a joghurttal és a porcukorral, valamint a citrom levével és héjával elkavarjuk.
A poharak aljába beleszórunk 2-2 drb. összemorzsolt kekszet. 6-8 drb. epret vékonyan felszeletelünk, a szép szeletekkel kirakjuk a pohár szélét.
A poharakban elosztjuk a ricottás krémet, vigyázva, hogy az eper szeletek a helyükön maradjanak.
A maradék epret feldaraboljuk, bodzaszörppel meglocsoljuk, a krém tetejére rakjuk.
Almavirágokkal díszítjük.