Tavaszi zöldséges lazacleves

  • 2018.04.22.
  • 0


A finnek lazaclevese ihlette ezt az ételt. Az is nagy kedvencünk, de most színesebbre, tavasziasabbra vágytam és ez lett belőle. Szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy az utóbbi hónapok egyik legsikerültebb próbálkozása volt, nagyon ízlett a család minden tagjának. 
Talán a bébikukorica az egyetlen szokatlan hozzávaló, érdemes beszerezni, minden nagyobb boltban ott van  a polcon. A szemes kukorica sem látványban, sem ízben nem helyettesíti. Ha mégsem találunk ecetes bébikukoricát, inkább savanyú uborkával helyettesítsük.

Hozzávalók: 3 újhagyma
4 új sárgarépa
4 újkrumpli 
olaj

10 dkg zsenge spenót
40 dkg lazacfilé
10 dkg bébikukorica (konzerv, ecetes)
1 dl tejszín
1 kötés kapor
1 citrom

Elkészítés

A zöldségeket megpucoljuk. A hagymát és  a sárgarépát karikára, a krumplit kockára vágjuk.
A spenótot megmossuk, a bébikukoricát lecsöpögtetjük. A lazacot 1, 5 cm-es kockákra vágjuk.
A hagymát és a sárgarépát megdinszteljük az olajon. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a krumplit, a sót és készre főzzük.
A tüzet lekapcsoljuk, beletesszük a lazacot, a spenótot és a bébikukoricát. A tejszínt elkavarjuk egy kevés levessel, ezt is a leveshez adjuk. Kaporral és citromlével ízesítjük.

Tipp: Bár furcsának tűnhet, a forró levesben épp megfelelőre fő a lazac és a spenót is megpuhul és megtartja élénk színét.