Kókuszlisztes palacsinta eper öntettel

  • 2018.04.20.
  • 9

Az eperszezont a blogon és a konyhánkban ezennel megnyitom. A téli epreknek ellen tudok állni, de a most kaphatóak már egészen elfogadhatók ízben, illatban és árban is. Még messze nem az igaziak, de nem lehet mindig az igazira várni, néha be kell érnünk a majdnemekkel is. Ezt a palacsintát  a tavaly készítettem az Erdélyi Konyha Palacsintás könyvéhez. Szerettük, csak akkor nem kerülhetett fel az összes palacsintás recept a blogra. Mostanában pótolom, mert a képek inkább tavasziak.Hozzávalók: 4 tojás12,5 dkg mascarpone2,5 dl tej (kókusztej)egy csipet só1 evőkanál porcukor¼ teáskanál sütőpor10 dkg kókuszlisztA sütéshez: 3 evőkanál kókuszzsír.Öntet: 40 dkg eper2 evőkanál házi szörp (bodza, akác, citromfű)2 evőkanál kókuszpehelyElkészítésA tojásokat elkavarjuk és hozzáadjuk a többi alapanyagot. Egynemű, kicsit sűrűbb tésztát kapunk.A kókuszzsírt felolvasztjuk, a forró serpenyőt vékonyan kikenjük és közepes lángon kisebb palacsintákat sütünk.Ha egyik oldaluk megsült, megfordítjuk és a másik oldalukat is megsütjük.Az öntethez az epret feldaraboljuk, a szörppel meglocsoljuk és kókuszpehellyel megszórjuk.A palacsintákat az öntettel tálaljuk.