Gyömbéres-chilis garnélanyársak

  • 2018.04.18.
  • 5


Tényleg percek alatt készül el ez az étel. Hosszabb ideig készül el mellé a rizs, ezért a főzést azzal kell kezdeni. 
Mivel csípős ízvilágról van szó, kell mellé valami, ami ellensúlyozza azt. Ilyen lehet a rizs, a különféle mártogatók vagy egy tál saláta a kedvenc zöldségeinkből.
Nálunk nagy keletje volt, tulajdonképpen kevésnek bizonyult, volt, aki meg se tudta kóstolni… 

Hozzávalók:40 dkg garnélarák

diónyi gyömbér
1-2 chili/csípős paprika
olaj
3 húsos paprika
Tálaláshoz: jázminrizs

Elkészítés
1. A gyömbért lereszeljük, a csilit apróra vágjuk, majd mozsárban, a gyömbérrel együtt pépesre zúzzuk. Olajat adunk hozzá.
2. A garnélákat ebbe a pácba helyezzük min. egy órára. Közben a nyársakat vízbe áztatjuk.
3. A paprikát nagyobb kockára vágjuk. A garnélával felváltva nyársra húzzuk.
4. Olajozott grillrácson, grill serpenyőben vagy a sütőben megsütjük úgy, hogy közben megforgatjuk.
5. Jázminrizzsel tálaljuk.