Mézes-citromos csirkemell cukkinivel

  • 2018.04.13.
  • 6

Az évnek ebben a szakában mindent megennék, ami zöld. Így kerül a cukkini, kissé még szezon előtt az asztalra. Mostanában szép, karcsúakat lehet kapni, ráadásul bio-t, hát miért hagynám ki? !Ez egy nagyon egyszerű, alakbarát fogás. A pácnak köszönhetően a hús szaftos és ízes, pikáns. Gyerekeknek, nagyobb étvágyú családtagjainknak készíthetünk mellé krumplipürét, rizst, kölest, quinoát stb.Hozzávalók: 2 nagyobb csirkemell (csont és bőr nélkül)só1 nagy citrom           1 evőkanál méz1 csípős paprika/chiliolajA körethez: 3 kis cukkini,só, bors2 újhagymametélőhagymapetrezselyemElkészítés: A citrom levét kifacsarjuk, a csípős paprikát karikára vágjuk. A citromlében elkavarjuk a mézet, hozzáadjuk a paprika karikákat és 2 evőkanál olajat.Néhány órára ebbe a páclébe tesszük a félbe vágott csirkemelleket.Pácolás után a fölösleges nedvességet leitatjuk, a csirkemelleket megsózzuk és grill serpenyőben/grillen mindkét oldalukat pirosra sütjük.A körethez a cukkinit karikára vágjuk, sózzuk, borsozzuk, olajon mindkét oldalukat megsütjük.Hozzáadjuk a karikára vágott újhagymát. Metélőhagymával és petrezselyemzölddel ízesítjük.