Bazsalikomos-sárgarépás tojáskrém

  • 2018.04.09.
  • 2


A tojáskrém általában közkedvelt étel, remélem ez a sárgarépás-bazsalikomos változat is az lesz. A sárgarépától kicsit édeskésebb az íze, ha zavar, akkor fokhagymával és újhagymával ellensúlyozhatjuk. Ezzel lehet játszani, igény szerint.
Aki úgy jobban szereti, krémsajt helyett puha vajjal, kevés tejföllel is kikeverheti. Frissen úgy is nagyon finom! Ha tárolni kell, akkor a krémsajt praktikusabb, hiszen a hűtőből kivéve azonnal kenhető.

Hozzávalók: 4 keményre főtt tojás
só, bors
paprika
1-2 újhagyma
2 sárgarépa
20 dkg natúr krémsajt
1-2 gerezd fokhagyma
friss bazsalokom

Elkészítés

A tojásokat, hagymát, fokhagymát, sárgarépát megpucoljuk. A tojást és a sárgarépát lereszeljük.
A hagymát és a fokhagymát, bazsalikomot apróra vágjuk. 
A krémsajtba belekavarjuk az összes hozzávalót.
Pirítóssal, pitával, tortillával tálaljuk.