Kókuszos kölespuding

  • 2018.04.05.
  • 2

Régi eledelünk a köles, amely mostanában tér vissza a köztudatba. Pedig olyan jó alapanyag, hiszen azon kívül, hogy egészséges, olyan sokféleképpen felhasználható.Én most egy édes változatot készítettem, jóóóó kókuszosan, ezért főként kókuszrajongóknak ajánlom. Lehet luxusreggeli gabonakedvelőknek, könnyű desszert, uzsonna. A gyerekek várhatóan rajongani fognak érte!Hozzávalók: 20 dkg kölespici só2, 5 dl kókusztej1 dl tejszín/kókusztejszín10 dkg kókuszreszelék2 ek cukorA tetejére: 5 dkg étcsokoládéElkészítésA kölest megmosom és csipetnyi sóval, kétszeres mennyiségű vízben főni teszem. Mikor majdnem mind magába szívta a vizet, hozzáadom a kókusztejet. Puhára főzöm.Belekavarom a tejszínt, a kókuszreszeléket és a cukrot. Tálkákba adagolom.A csokit megolvasztom és rácsurgatom a pudingok tetejére.