Húsvéti nyársak fürjtojással, mini fasírttal, mozarellával

  • 2018.04.01.
  • 3


Igazi vendégváró falatok ezek a színes nyársak. A minifasírtokat előre megsüthetjük, sőt a kész nyársak is vígan elvannak egy napig a hűtőben. 
Természetesen kínálhatjuk máskor is, de a fürjtojások most, húsvét tájékán különösen aktuálissá teszik.
Vendégségbe is vihetjük, gyerekek, kamaszok is kedvelik. Pláne, ha nem ők kell meghámozzák a fürjtojásokat!
A recept megjelent az Erdélyi Konyha Magazin húsvéti különszámában.

Hozzávalók: 40 dkg darált sertéshús
só, bors, paprika
1 kis fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 szelet kenyér
1 csokor metélőhagyma
olaj a sütéshez
20 drb. fürjtojás
25 dkg mozarella golyó
20 dkg koktélparadicsom
Tálaláshoz: tetszőleges saláta, mustár, pikáns szószok

Elkészítés

A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk és apróra vágjuk a metélőhagymával együtt. A darált húshoz adjuk a fűszereket, a hagymákat, a beáztatott, kicsavart kenyérbelet és a tojást.
Jól összegyúrjuk, majd apró fasírtokat formázunk, amelyeket forró olajban kisütünk.
A fürjtojásokat keményre főzzük, meghámozzuk. A mozarella golyókat lecsepegtetjük.
A kihűlt fasírtokat felváltva nyársra húzzuk a fürjtojásokkal, mozarellával, paradicsommal.
Salátaágyon tálaljuk. Mustárt, tetszőleges szószt kínálunk hozzá.