Mandulás linzer lemon curd-el

  • 2018.03.30.
  • 3


Nem olyan régen fedeztem fel újra a linzert. Azóta folyamatosan kísérletezem, mert kiváló alapanyag. Most a készleten lévő citromkrémet szerettem volna elhasználni, így születtek ezek a mandulás linzerek.
A mandula és a citrom együtt finom és elegáns. Leheletnyi porcukorral roppanós-krémes, édes-savanyú és az illata…igazi tavaszi parfüm!
Én vékonyra nyújtom a linzertésztát, így vigyázni kell a sütésnél, mert percek alatt kész van. Csak fogyasztás előtt rakom össze a krémmel, hogy ne puhuljon meg túlságosan.
Ezzel a recepttel kívánok áldott húsvétot minden kedves olvasómnak! 

Hozzávalók: 40 dkg liszt
20 dkg darált mandula
40 dkg vaj
20 dkg porcukor (vaníliás)
2 tojás sárgája
pár kanál víz (ha szükséges)
1 adag lemon curd
porcukor               

Elkészítés

Az összes hozzávalót (a lemon curd és a porcukor kivételével) összegyúrom. Vizet csak akkor adok hozzá, ha szükséges. Gyors mozdulatokkal dolgozom, hogy a vaj ne (nagyon) olvadjon meg. Kb. 1 órára hűtőbe teszem.
Lisztezett felületen vékonyra nyújtom a tésztát. A kívánt formával kiszúrom, sütőpapíros tepsire rakom. Minden 2. forma közepét is kivágom. 180 fokos sütőben halvány rózsaszínűre sütöm.
Ha kihűltek a linzerek, fémdobozban tárolom.
Fogyasztás előtt citromkrémmel összeragasztom őket.
Leheletnyi porcukorral meghintve tálalom.