Tárkonyos bárányragu leves

  • 2018.03.28.
  • 7


A bárány csontos részéből ilyen tartalmas, tárkonytól illatozó levest is főzhetünk. A húsvéti asztalon is megállja a helyét, ha nem ragaszkodik a család a húsleveshez. 
Egyszer már elmeséltem, hogy én a gyermekeim révén szerettem meg a bárányhúst. Számomra azóta is a zsenge bárány és a friss zöldfűszerek összetartoznak és így együtt a tavaszt hirdetik. Akkor is, ha még hó borít mindent.

Hozzávalók: 60 dkg csontos bárányhús
1 kis fej hagyma
4 sárgarépa
2 petrezselyem
1/2 zeller
3 krumpli
kevés zöldborsó, zöldbab és karfiol
2 evőkanál rizsliszt
1, 5 dl tejföl
2 tojás sárgája
1-2 evőkanál tárkonyecet
friss tárkony

Elkészítés

A húst hideg vízben főni tesszük és puhára főzzük. Időnként a habját leszedjük.
A húst kivesszük a levesből és félretesszük. A levet leszűrjük.
A zöldségeket megpucoljuk, a hagymát apró, a gyökérzöldségeket és a krumplit nagyobb kockára vágjuk. Beletesszük a levesbe, sózzuk. Hozzáadjuk a karfiolt, zöldbabot és zöldborsót is.
A lisztből a tejföllel habarást készítünk. Kevés forró leves hozzáadásával behabarjuk a levest. Ízesítjük az ecettel, majd a tojássárgákat kevés forró levessel elkavarva beleöntjük a levesbe. Tovább már nem forraljuk.
Beletesszük a csontról leszedett húst és friss tárkonnyal ízesítjük