Medvehagymás-fetás töltött palacsinta

  • 2018.03.24.
  • 3


Maga a palacsinta szinte semmiből készül: tulajdonképpen liszt, víz és élesztő. Ennél fapadosabb kelt tészta talán nem is létezik.
A töltelék feta (esetleg más, sós túró, telemea) és tavalyról eltett medvehagyma pesto. Mert ilyentájt kapok észbe, hogy mindjárt itt a friss s mi még a régit se fogyasztottuk el. 
Tartalmas leves után kiváló!

Hozzávalók: 50 dkg liszt
3 dl víz
7 g szárított élesztő
1 kk só
1 kk cukor
A töltelékhez: 20 dkg feta
8 ek medvehagyma pesto (1 csokor medvehagyma, 4 ek olívaolaj)
A sütéshez: kb. 2 dl olaj

Elkészítés

A tésztához a vizet meglangyosítjuk. A lisztbe szórjuk az élesztőt, hozzáadjuk a sót és a cukrot, majd fokozatosan a vizet is. 
Kb. 10 perci dagasztjuk. Puha, nem ragadós tésztát kapunk. 
Egy óra alatt, meleg helyen duplájára kelesztjük.
A fetát villával összetörjük. A medvehagymát az olívaolajjal krémesre turmixoljuk.
A megkelt tésztát 8 részre osztjuk. A kezünkkel oválisra nyújtjuk. Mindenik közepébe 1 ek fetát és 1 ek medvehagyma pesto-t teszünk. A tésztát ráhajtjuk, jól lenyomkodjuk, hogy ne folyjon ki a töltelék.
Forró olajban a palacsinták mindkét oldalát pirosra sütjük.