Tápiókapuding málnakompóttal

  • 2018.03.20.
  • 9



Tele van a fagyasztónk piros gyümölcsökkel!-mondta D. , ezért a hetekben megemeltem a pirosgyümölcs-fogyasztásunkat.

Szinte mindennap eszünk vörös és fekete áfonyát, szedret, ribizlit, meggyet. Levesek, smoothie-k, sütik és pohárkrémek színesednek az asztalunkon. Szerencsére senkinek sincs ellenére és ebben a tavaszi gyümölcsínséges szezonban olyan jó szolgálatot tesznek.
A zselésítő tulajdonsággal rendelkező tápióka nálunk viszonylag ismeretlen, a világ másik felén pedig mindennapos eledel. Gluténmentessége miatt kedvelt alapanyag a diétázók körében.

Hozzávalók: 25 dkg tápiókagyöngy
3 ek cukor
1/2 l víz
2,5 dl kókusztej
1 vaníliarúd
1 citrom héja
csipet só
A málnakompóthoz: 40 dkg málna (fagyasztott is jó)
4 ek cukor
A díszítéshez: citromfű/menta

Elkészítés

A tápiókagyöngyöt a vízzel, citromhéjjal és vaníliával, sóval főni tesszük. Néha megkavarjuk.
Ha a puding megfőtt, hozzáadjuk a kókusztejet és a cukrot. Hagyjuk teljesen besűrűsödni. Kiszedjük belőle a vaníliarudat.
A legszebb málnaszemeket félretesszük a díszítéshez. A többit a cukorral felforraljuk.
A kihűlt pudingot tetszés szerinti poharakba/tálkákba rakjuk. Rákanalazzuk a málnakompótot.
A félretett málnaszemekkel és citromfűvel díszítjük.