Avokádós szendvics buggyantott fürjtojással

  • 2018.03.16.
  • 8


Azt hiszem így néz ki a kedvenc hétvégi reggelim. A fürjtojás és a zsidócseresznye miatt kissé különleges, de tyúktojással és koktélparadicsommal is hasonlóan jó.
Barna kenyérrel, valamilyen zöld salátával az igazi. 
Húsvéti napokra is ajánlom!

Hozzávalók: 2 nagy/4 kis avokádó
1 lime, só, bors
16 drb. fürjtojás
2 evőkanál ecet
barna szendvicskenyér
2 marék rukkola
16 zsidócseresznye/16 apró koktélparadicsom

Elkészítés

Az ecetet kb. 1 l vízhez adjuk és feltesszük forrni. A fürjtojásokat felütjük egy bögrébe, majd óvatosan belecsúsztatjuk a forró vízbe. Ahogy megszilárdul a fehérje, szűrőkanállal kiszedjük, a nedvességet leitatjuk róla.
Az avokádókat héját lefejtjük, a lime levével azonnal meglocsoljuk. Vékony szeletekre vágjuk.
A kenyérszeleteket tetszés szerint megpakoljuk avokádóval, fürjtojással. Sózzuk, borsozzuk.
Rukkolával és zsidócseresznyével/koktélparadicsommal díszítjük.