Karfiol steak kukoricakásával, mentás joghurttal
- 2018.03.05.
- 6
Mekkora ötlet ez a karfiol steak!-gondoltam, mikor először láttam olyan receptet, amelyben a karfiol nem rózsáira van bontva, hanem fel van szeletelve.
Volt, aki meglátta benne az üzletet és szeletenként kezdte árusítani a karfiolt, persze jó drágán. Ez esetben viszont a vásárlók döntöttek, akik hülyék lettek volna megvenni a felárazott szeleteket, mikor 10 másodperc alatt ők is fel tudják szeletelni.
Na, de túl a befuccsolt üzleti koncepciókon, a karfiolsteaknek igenis van helye a konyhában. Finom, egyszerű, mégis különleges fogás húsmentes napokon.
A fiam meg is kérdezte:
Böjtölünk?
Szerencsére más kifogása nem volt, ette jóízűen.
Hozzávalók: 1 fej karfiol
só, bors
chili pehely
petrezselyemzöld
olaj
A kukorica kásához: 10 dkg kukorica dara (nagyszemű)
5-6 d víz
só
A mentás joghurthoz: 2,5 dl görög joghurt
só
friss menta
Elkészítés
A karfiolt kb 1 cm vastagságúra felszeletelem. A szeletek mindkét oldalát megkenem olajjal. Sózom, borsozom, megszórom chili pehellyel. 180 fokos sütőben barnára sütöm.
A kukorica darát forró, sós vízbe szórom és folyamatos keverés mellett megfőzöm.
A joghurtot megsózóm, belekeverem az apróra vágott mentát.
A kész karfiol steak-et megszórom friss, vágott petrezselyemmel, a kukorica kásával és a mentás joghurttal tálalom.