Gyömbéres-narancsos sárgarépa krémleves

  • 2018.03.03.
  • 9


Vannak napok (a mai is ilyen), amikor semmivel sem lehetne kirobbantani a lakásból. Kint a szürke minden árnyalata, eső, víz és hideg. 
Ilyenkor jön jól egy bögre forró, színes, ízes, illatos leves. Meg egy pihe puha pléd, egy jó könyv, egy jó film, vagy néhány jó ember, akikkel beszélgetünk. Vannak napok, amikor ez a tökéletes élmény.
Egy zsúfolt, munkás, rohanós hét után slow life, welcome!

Hozzávalók: 1 kötés friss sárgarépa
1 nagyobb krumpli
2 ek vaj
diónyi gyömbér
1 ek méz
2 narancs leves
csipet só
A díszítéshez: menta/citromfű levél
2 ek goji bogyó        

Elkészítés

A sárgarépát, a krumplit és a gyömbért megpucoljuk. A sárgarépát felkarikázzuk, vajon kevés ideig pároljuk. 
Belereszeljük a gyömbér felét, beletesszük a felkockázott krumplit. Picit sózzuk, vizet adunk hozzá és puhára főzzük.
Krémesre turmixoljuk, kiegészítjük vízzel és felforraljuk. Lezárjuk a tüzet.
Hozzáadjuk a mézet, a narancsok levét és belereszeljük a maradék gyömbért.
Mentával/citromfűvel és goji bogyóval megszórva tálaljuk.