Képviselőfánk citromos krémmel

  • 2018.03.01.
  • 5


Kedves március, én nagyon vártalak! Engem semmi sem tántorít el a tavaszvárástól, a félméternyi hó, a dermesztő hideg, a szél és a csúszós utak se.
A tavaszvárás jegyében született ez az üde képviselőfánk. 

Nem szeretem a képviselőfánkot-mondta a férjem és bekapott egymás után kettőt. 
De ez finom!t-tette hozzá.

Ha van otthon lemon curd, könnyű dolgunk van. De ha nincs, akkor érdemes elkészíteni egy adagot. Hetekig elálla hűtőben. Már, ha marad belőle.
700. blogbejegyzés. Én se hiszem el mennyi mindent sütöttem-főztem pár év alatt!

Hozzávalók
Az égetett tésztához: 10 dkg víz                                       10 dkg vaj                                       fél tk cukor                                      fél tk só                                     10 dkg liszt                                     14 dkg tojás (most 3 db)
A krémhez: 15 dkg mascarpone
20 dkg lemon curd
A tetejére: 7 dkg fehér csoki

Elkészítés

A vizet, vajat, sót, cukrot egy lábasban felforralom. Belekavarom a lisztet és még 1-2 percig a tűzön kavarom az elegyet. El kell válnia kavarás közben az edény falától.
Leveszem a tűzről és hagyom kissé hűlni, majd egyenként, habverővel hozzákeverem a tojásokat. Fontos, hogy egyenként és mindig jól eldolgozva, ettől lesz a tészta szellős, üreges a sütés során.
A tésztát habzsákba töltöm és pici tornyocskákat nyomok a sütőpapíros tepsire. Kb. 35 db lesz ebből a mennyiségből.
180 fokon sütöm 15 percig, majd 150 fokon még 10 percig. Mivel nekem ez a mennyiség 2 tepsin fért el, légkeveréssel sütöttem és az idő lejárta után a 2. tepsit még bent hagytam egy kicsit. Lényeges, hogy az eredeti idő lejárta előtt nem szabad kinyitni a sütő ajtaját.
A lemon curd-öt a mascarpone-val habosra kavarom. Megtöltöm a krémmel a fánkok üreges belsejét.
A fehér csokoládét gőz fölött megolvasztom és a fánkok tetejére csurgatom.