Aranydurbincs téli zöldségekkel

  • 2018.02.27.
  • 8


Zárjuk a naptári telet egy igazán könnyű, télies fogással. Süssünk halat, vegyük elő a pince, kamra mélyén megbúvó céklát, fekete retket, sárgarépát. Hamarosan úgyis vége a téli zöldségek szezonjának, nem lesznek már olyan frissek, ropogósak.
Ha van robotgépünk, percek alatt végzünk a zöldségek reszelésével, csupán a sorrendre vigyázzunk a színek miatt.
Ha kevésnek találja a család a zöldségeket, készítsünk kevés rizst is a hal mellé, megnyugtatásul.
Bár a napokban még ropog a talpunk alatt a hó, ne bánkódjunk, a tavasz így is, úgy is közeleg. A fényekből már látjuk.

Hozzávalók: 2-4 aranydurbincs (mérettől függ)
só, bors
4 gerezd fokhagyma
olaj
1 citrom
petrezselyemzöld/kapor
2 közepes cékla
2 közepes fekete retek
4 sárgarépa

Elkészítés
1. A halakat kívül-belül sózzuk, borsozzuk, belsejükbe rejtjük a fokhagyma gerezdeket.
2. Kevés olajat öntünk egy sütőedénybe, belehelyezzük a halakat és 200 fokos sütőben megsütjük.
3. Közben a zöldségeket megpucoljuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
4. ½ dl olajból és egy citrom levéből a zöldfűszerekkel, sóval, borssal öntetet készítünk.
5. A zöldségeket az öntettel össze is keverhetjük vagy külön is tálalhatjuk.